Intro week
De introductieweek zit erop. We hebben in week week tijd heel veel gezien, gedaan en vooral gelopen!!!
Gisteren zijn we met 3 reisgenoten zelf op pad geweest. We zijn naar een kruidentuin geweest, waar we weinig van verwacht hadden, maar wat super was! We hadden een enthousiaste gids en we mochten veel proeven en proberen. We zaten onder de zalfjes en cremes! We hebben daar een wondermiddel gekocht, ontharingsgel. Aan het einde van de rondleiding kregen we een massage. Heerlijk!!
Na de kruidentuin reden we door richting Sigiriya om een rots te beklimmen. Onderweg hing er in eens een man aan haken in zijn rug, aan een rijdende auto en hij werd heen en weer geslingerd. Dat was echt bizar en smerig, maar ook heel bijzonder. Het schijnt een hindoeistisch ritueel te zijn.
Eemaal aangkomen bij de Lions rock, vroegen we ons af waaraan we begonnn. Het was op het heetst van de dag, in de volle zon, de rots was heeeeel hoog en de trapjes smal, glibberig en gammel. Toch begonnen we aan de klim. Onderweg werd Sadja aangevallen door bijen of horzels, waardoor ze midden op een gamel trappetje naar beneden moest duiken. Gelukkig raakte niemand gewond. Eemaal boven was alles het waard. Het uitzicht was schitterend!!!!! We konden ongeveer over heel Sri Lanka heen kijken en boven was een lekker windje. Na wat rusten, veel water en een fotoshoot, daalden we weer af. Naar beneden ging makkelijker en veeeel sneller dan naar boven!
Op de weg terug, begon het in 1 keer keihard te regenen. Dat was best eng, omdat alle ruite besloegen en de chauffeur kon in eens niks meer zien. Gezien het chaotische verkeer in Sri Lanka, was dat niet fijn. Ondanks dat we alle rame dicht hadden gedaan tijdens de bui, kwam het water door de kieren bij de deur naar binnen. Hierdoor werd Sadja alsnog nat. We zijn wel weer veilig bij ons verbljf aangkomen. We hebben heerlijk geslapen!
Vanmiddag vertrekken we naar het gastgezin. Dat blijkt een leraar te zijn van de school waar we vrijwilligerswerk gaan doen. Vanaf morgen gaan we lesgeven. We kijken er erg naar uit. We zijn erg benieuwd wat we daar allemaal tegen gaan komen.
Sadja en Suus
Een goed gevulde eerste week!
Leuk dat jullie zoveel gezien en gedaan hebben.
Heel veel plezier bij het gastgezin en op de school.
Geniet volgende week van de safari en hou de ramen en deuren van de bus/jeep goed dicht. Wie weet wanneer de wilde beesten voor heet laatst gegeten hebben!
SPANNEND, heel veel plezier wij volgen julie op de voet....
Oeps, dat was een erg heftig weekje. Wat zal het lesgeven dan een ontspannende bezigheid zijn. 't zal me benieuwen. Enne.........die ontharingsgel........hebben jullie er er veel van gekocht?????
knuffel Nelly.
Hallo dames, ik sluit mij aan bij de reacties van de vorige schrijvers, jullie hebben een prachtige, spannende week achter de rug. Nu komt het werken eraan. Fijn dat je al iemand kent van het gastgezin waar je gaat slapen.
Heel veel succes de komende week. En zijn de benen al glad!
Groetjes van Hans en Marjo
Wauw, klinkt weer fantastisch! Blijf lekker genieten, en veel succes met lesgeven. Veel plezier bij het gastgezin!
X Rijk
Wauw, dat zijn me een indrukken in een weekje tijd:)
Klinkt lekker avontuurlijk allemaal!
Ze moesten je wel hebben he sad... Bijen, nat regenen... Blij dat je weer 'thuis' was!?
GENIET!!!! Knuffel Pau