suusensadja.reismee.nl

Alle remmen los!

Vrijdag zijn we met ons vertrouwde groepje op weg gegaan naar Yala, om daar op safari te gaan! De taxi van een half uur te laat (ze werken hier niet echt op tijd!) en toen de driver ons kwam halen vertrouwden we hem helemaal niet! Het is dat hij wist waar we naar toe moesten en dat hij zei dat onze vrienden op ons wachtten, anders waren we echt niet met hem mee gegaan!

De heenweg was een prachtige weg door de bergen, met uitzicht op de theeplantages (nwara eliya), rijstplantages en geweldige uitzichten en watervallen. We deden er 7 uur over en de weg had 1400 bochten, dus dat was wel heel lang!! De auto ging ook in zijn 1 de berg op, 20 km/uur...

Eenmaal in Yala aangekomen moesten we een hotel zoeken, waarbij we eerst bijna werden opgelicht. De driver vroeg namelijk of we in een hotel wilden, met zwembad.. voor 6000 ruppie (ca. 3000 is normaal) en het was een geusthouse van zijn broer... nee bedankt!

Wij Dhammika (onze coordinator) bellen en hij heeft het voor ons opgelost en de driver naar een goed hotel geloodst. Normale prijs, schone bedden en badkamer. Prima.

Eenmaal daar aangekomen zijn wij meteen gaan slapen, want de volgende dag moesten we om 5 uur op, want om 5.30 uur zouden we vertrekken met de jeep.

Onze safari begon de voglende dag meteen al bij het opstaan. Er zat namelijk een knap geel kikkertje op de wc. Jaa, Suus kan gillen! Het was geen spin, of kakkerlak die haar van streek maakt, maar een klein geel kikkertje. Toch moest ze heel nodig dus.. oplossing: paraplu. Daar zat ze dan, met een paraplu op de wc, zodat die kikker niet op haar hoofd sprong.

Wegens privacy redenen is hier geen foto van gemaakt.

Oke, toen met de jeep. Die bleek helemaal open te zijn, aan alle kanten, op een dakje na. De raampjes konden dus niet dicht. Dat was wel een beetje spannend, vooral omdat we op zoek zouden gaan naar luipaarden....

Bij de ingang van het park stond een groepje koreanen te filmen. De driver was er vandoor met ons geld en de koreanen kwamen meteen met hun videocarema's op onze ochtendgezichten af. Zijn naam was Kim en hij vroeg aan ilis (Iris, hoe stereotyp) wat ze van de safari verwachtte. Zij antwoorde netjes en die koreaan stond druk gebarend achter de camera om haar door te laten praten. Wij lagen dus meteen in de slappe lach en de dag kon goed beginnen!

Het park was prachtig. Er waren mooie uitzichten op rotsen en watertjes en ook veel uitgesterkte landschappen. Prachtig. Ook nog even op het strand geweest. We hebben heel veel dieren gespot. Wilde hanen, pauwen, kraanvogels, alsof we die in Nederland niet hebben!

Gelukkig hebben we ook krokolidden, Bambi's, salamanders en buffalo's gezien. Het was best spannend om in een open jeep naast een buffalo te staan, terwijl de driver net aan het vertellen was hoe gevaarlijk die beesten zijn!

Er zouden daar ook heel veel olifanten zitten, maar die hadden we nog niet gezien! Op het eind van de tour kwamen we er gelukkig toch nog 1 tegen en op de weg terug ook nog een groep van ver en twee olifanten in het water. 1 ervan had slagtanden en dat was erg mooi.

We hebben ook nog jacht gemaakt op een luipaard, maar die hebben we helaas niet gevonden. Toch was het naar ons idee een geslaagde safari.

Oke, de weg terug met de jeep naar het hotel is ook nog het vertellen waard! De remmen waren blijkbaar kapot gegaan. Toevallig gingen we net een heuvel af toen er een truck dwars over de weg stond. We konden niet remmen en de chauffeur parkeerde de jeep over drie zandheuvels zo de berm in! Zonder te waarschuwen! De jeep kwam bijna op zijn zij tot stilstand en dat was ENG! We mogen van geluk spreken dat er niets ernstigs aan de hand was met ons. We stonden te trillen op onze benen! Maar, alles is oke!

De weg terug van Yala naar Kandy was ook weer erg mooi en we hadden het zelfs koud in de bergen! De wolken stonden laag dus we reden door de wolken! Aan het eind van een lange dag waren we weer bij ons gastgezin en hebben we heerlijk geslapen!

Volgende week naar een weeshuis en dan horen jullie weer van ons!

Suus en Sadja

Dick

Wat had ik nou gezegd!

Kom heel terug :-)

xxx

Annelies

Meiden, wat maken jullie toch veel mee!
En wat klinkt in jullie verslagen door hoe jullie genieten!
Fantastisch toch?

Mandy

Hey Sadja!
Klinkt allemaal super jullie verhalen! ;) Is echt genieten geloof ik ^^
Nog veel plezier in het weeshuis alvast :)
Groetjes

Anne

Tjeeeeeeh, he he, joepie, ik krijg jullie berichtjes!!! Ik dacht dat ik mijn email had gegeven zodat ik iedere keer wat zou horen en ik begon het wat te verdacht te vinden dat ik nog niets had gehoord. En inderdaad! Gelukkig kon Gaby me vertellen waaraan het lag en nu krijg ik gelukkig bericht van jullie berichtjes.
EN WAT VOOR BERICHTJES!!
Ik ben blij dat je dit verhaal met jus vertellen kan en het een mooi avontuur is geworden en geen nachtmerrie! Ik ben blij dat jullie nog heel zijn en wens jullie vooral toe dat ook te blijven!
Geniet lekker verder! Dikke knuffel, Anne